Szervizkönyv és adásvételi szerződés generálás

Időnként szükség lehet arra, hogy a szervizkönyv vagy az adásvételi szerződés kinyomtatható állapotban is rendelkezésre álljon.

 
Adásvételi szerződés generálás a Valós Kilométerhez

Az adásvételi szerződés kitöltésekor és aláírásakor figyelnünk kell, hogy a kötelezően megadandó adatok szerepeljenek benne. Ehhez célszerű a magyarorszag.hu portálról letölteni egy ilyen szerződést.

 

Előre kitöltött adatok az adásvételiben?

Még egyszerűbb, ha egy már félig kitöltött adásvételi szerződést kell csak kiegészítenünk. Ha a Valós kilométer oldalon tagok vagyunk és megadtuk a saját és gépjárművünk alapvető adatait, akkor ennyivel is kevesebbet kell a szerződésben kitölteni. További segítség lehet, hogy a szerződésben benne lesz a szervizkönyvben megadott eddigi összes publikus bejegyzés.

 

Hagyományos szervizkönyv

A papír alapú szervizkönyveknél az alapvető adatokat rögzítik a szervizelések alkalmával. Előfordulhat, hogy máshol cseréltetünk olajat, vezérműszíjat vagy gumiabroncsot, így egy helyről nem elérhető az információ. Sok helyen nem is pecsételnek vagy mi nem visszük a szervizkönyvet. Nem is beszélve az olyan cserékről, amit mi is meg tudunk tenni, de rögzíteni szeretnénk, annak időpontját.

 

Online szervizkönyv bővített adatokkal

Az online szervizkönyvek egyik előnye, hogy a bővített információkat bárhonnan elérhetjük, de azokat akár ki is nyomtathatjuk. Ehhez nyújt segítséget a PDF dokumentum generálás funkció, melynek segítségével az adásvételi szerződést és a szervizkönyvet nyomtatott formában is elérhetjük (lásd jobb oldali képek).

 
 

Ha te is vezetnél online szervizkönyvet, hogy akár 20 év múlva is megnézhesd autód adatait, akkor lépj be, és hozd létre a sajátodat!!

Képek

A lenti kis képekre kattinta kinagyíthatja azokat.

    Adásvételi kötelező elemei

  • a jogügylet ingyenes vagy visszterhes jellegének meghatározása
  • a jogügylet tárgyát képező jármű azonosító (rendszám, alvázszám) és gyártmány adatai
  • a felek természetes személyazonosító adatai (név, cím, szigszám)
  • a járműhöz tartozó okmányok (forgalmi engedély és törzskönyv) sorszáma, az okmányok átadásának-átvételének ténye, időpontja
  • a járműnek a vevő birtokába kerülési időpontja
  • a jogügylet hatályba lépésének napja
  • a felek nyilatkozata, mely szerint mindkét fél teljesíti bejelentési kötelezettségét a közlekedési igazgatási hatóságnál

Cikkek az adásvételiről