Kekkh gépjárműadat lekérdező

2016.02.06. 08:59, lacimol

2015 végétől - néhány hónapja - elindult a 2012 óta működő km óra adat nyilvántartó online elérhető és lekérdezhető felülete. A gépjárműadat-lekérdező szolgáltatás használatával lekérdezheti egy vagy több gépjármű bizonyos műszaki adatait, valamint kérheti azok egyezőségének vizsgálatát.

 
 

Hogyan működik az állami km óra nyilvántartás online verziója?

Gépjármű adatlekérdezés: A gépjárműadat-lekérdező szolgáltatás használatával lekérdezheti egy vagy több gépjármű bizonyos műszaki adatait (pl. összes, az adott gépjárműhöz rögzített km-óra állás és a rögzítés időpontja), valamint kérheti azok egyezőségének vizsgálatát. A szolgáltatás Ügyfélkapu regisztrációval vehető igénybe igazgatási szolgáltatási díj ellenében. (1 gépjármű adatainak lekérdezése 625 Ft).

Tapasztalatok: 2015 év elején egy Ford S-Max vásárlása kapcsán az okmányirodában lekérdeztük egy autó korábbi adatait, de mivel az ügyintéző eleinte nem is értette, hogy mit szeretnénk, így csak az utolsó (!) rögzített állást volt hajlandó kiadni. Év végén az online rendszeren keresztül ugyanazt az autót lekérdezve már 4 korábbi adatot láttunk (szerencsére azok is visszaigazolták, hogy nem volt pörgetve az utóbbi 3 évben). Így az online módszer nem csak gyorsabb, de biztosabbnak is tűnik.

Hiányosságok: Nincs megadva a rögzítés típusa (okmányiroda, műszaki), nincsenek biztosítóktól és szervizektől származó adatok, és nincs NAV tartozás (végrehajtás alatt) jelző sem.

KEKKH - Ford SMAX
KEKKH - Ford S-MAX (2012 - 2015)