Szolgáltatások

Kalkulátor

Kalkulátorok

Lecserélné autóját, de nem ismeri ennek hozzávetőleges költségeit? Mennyi egy autóváltás kezdeti költsége? Mennyibe fog kerülni az autó fenntartása havonta?

Autó fenntartási kalkulátor: Az autóvásárlással kapcsolatos költségeket bárki kiszámolhatja maga is egy papíron, de ez néhány alapadat megadása után egy kalkulátorral sokkal kényelmesebb. Előfordul, hogy az alap költségek mellett (kopóalkatrészek, átíratás, folyadékok cseréje, biztosítás) az apró vagy ritkábban esedékes költségekről megfeledkezünk, majd évek múlva utánaszámolva meglepődünk, mennyit számít az ablakmosó, az autómosás vagy a biztonsági berendezések és a téli-nyári gumiszettek ára.
Költségszámítás Költségszámítás

Hitelkalkulátor: Autóvásárlás során szükségünk lehet egy egyszerűen használható hitel és törlesztési terv kalkulátorra, hogy pontosan lássuk mikor, mire és mennyit kell majd költenünk.
Hitelköltség számítás Hitelszámítás

Bónusz-Malusz kalkulátor: Időnként előfordul kisebb koccanás vagy baleset, melynek hatására a kötelező felelősségbiztosítás díját a biztosító megemelheti. A díjváltozás függ a meglévő bónusz-malusz fokozattól és az adott évben okozott károk számától.
Bónusz-Malusz számítás Díjszámítás

 
Kilométeróra

Járműkeresés és alvázszám dekóder

A megvásárolni kívánt (vagy saját) jármű előéletét kérdezhetjük le a mások által rögzített szervizkönyvekből.

A keresés alvázszám és rendszám alapján történhet. A találatok több felhasználótól származhatnak, így ha egy koábbi tulajdonos vagy egy szerviz már rögzített adatokat, akkor az adatok mindegyikét visszakapjuk külön és dátum szerint összefésülve is. Alvázszám kereső: Ha alvázszámot ad meg, akkor az alvázszámból kinyerhető információkat is megjelenítjük (gyártó ország és üzem, márkanév, modell, típus, évjárat, üzemanyag, ajtók száma, kivitel) találattól függetlenül, így a szolgáltatás egyfajta alvázszám dekóderként is használható.

Részletek  A szolgáltatás használatához be kell lépned.

 
Szervizkönyv

Online szervizkönyv

Érdemes az autónk élettörténetét feljegyezni, mert jól jöhet költségbecslésnél, szervizváltásnál vagy eladásnál. Mindez bármikor és bárhonnan eléhető.

A hagyományos papír alapú szervizkönyvekben szerepel a Km óra állása, az elvégzett szerviz elnevezése és a szervizállomás adatai. Ha szerencsések vagyunk, akkor néhány év elteltével még mindig meglesz a könyv valahol, valós adatok szerepelnek benne és nem csak 2-3 évig vezették. Első hallásra ez természetesnek tűnik, de sok esetben nem így van, mivel az adatok elhallgatásával vagy meghamisításával anyagi haszonra tehet szert az eladó, amit esetenként ki is használnak. Részletek Szervizkönyv

A digitális szervizkönyvnél sincs ez feltétlenül másképpen, de néhány dologban előnyösebb lehet:

  • nem keveredik el olyan könnyen
  • bármikor és bárhonnan elérhető
  • bárki számára elérhetővé tehető
  • ha szükséges, PDF dokumentummá exportálható, e-mailben elküldhető és nyomtatható
  • nem csak a szerviz vehet fel új bejegyzést
  • nem csak szervizbejegyzések kerülhetnek bele (lopás, vétel, tuning, kisebb szerviz)
  • statisztikák és összesítések könnyedén készíthető belőle

Részletek  A szolgáltatás használatához be kell lépned.

 
Adásvételi szerződés

Szervizkönyv és adásvételi generálás

Időnként szükség lehet arra, hogy a szervizkönyv vagy az adásvételi szerződés kinyomtatható állapotban is rendelkezésre álljon.

Az adásvételi szerződésben a korábban megadott adatokat automatikusan kitöltjük (név, gyártmány, típus, alvázszám, rendszám, km óra állása), így eladáskor "csak" egy aláírás szükséges.

 
PIF: Publikus Információs Felület

Publikus információs felület (PIF)

Másokkal is megosztaná adatait? Tagja online közösségeknek? Korábban is publikálta adatait (Totalcar-Népitélet vagy a CarStyling)?

Több közösségi oldal foglalkozik autótuninggal vagy az adott autó típus megbizhatóságával. Ilyenkor jól jóhet, hogy az autó adatait csak egy helyen kell karbantartani, amit az összes oldalon megoszthatunk egy publikus hivatkozás megadásával. A megosztott járműadatok például ilyenek is lehetnek: Mitsubishi Colt, Honda Civic

 
Statisztika

Statisztikák

Mennyit költött eddig autójára? A téli vagy a nyári időszak a költségesebb? Mennyit megy évente? Januárban vagy júniusban utazik többet?

A jármű adatainál megadott bejegyzések alapján többféle statisztikát készítünk, amivel pontosítható a költségek és a futásteljesítmény elemzése a felhasználók számára.

 
Jármű és bejegyzés rögzítés
 

Képek

A lenti kis képekre kattinta kinagyíthatja azokat.

Kalkulátor
Kalkulátor
Alvázszám kereső
Alvázszám kereső
Szervizkönyv
Szervizkönyv
Adásvételi szerződés
Adásvételi
Statisztika
Statisztika